Whisk[e]y Club

Magyarországi Whisky Egyesület / Whisky Society of Hungary

Whisk[e]y Club header image 2

Whisky Show 2010 Budapest

April 21st, 2010 · Írta: daavid · Nincs hozzászólás

A Magyarországi Whisky Egyesület és a Whiskynet bemutatja az első budapesti Whisky Show rendezvényt.

A Whisky Show 2010. április 24-én kerül megrendezésre a Ramada Plaza Budapest Hotel (III. Budapest, Árpád fejedelem útja 94.) konferencia központjában.

Végre valamire elmondhatjuk: ilyen még nem volt! Megirigyeltük a borfesztiválok és pálinkakóstolók fergeteges sikerét, és első alkalommal rendezzük meg Magyarországon is saját összejövetelünket, az I. Whisky Show-t. A nagy hazai importőrökön kívül – akik a világpiac legjelentősebb whisky márkáit képviselik Magyarországon – kiállítóként jelenik meg néhány független skót lepárló, a maguk kézműves termékeivel és két független skót whiskypalackozó cég is. A whisky-kiállítás nem példa nélküli, hiszen olyan világvárosokban, mint New York, Paris, Glasgow, Madrid, Frankfurt, Bécs, már évek óta rendeznek hasonló rendezvényeket.

A Whisky Show 2010 belépőjegy árában egy speciális Glencairn kristály skót whisky kóstoló pohár és egy szemináriumi részvétel lehetősége is benne van, amely szemináriumok keretében az előadás témájától függően 4-6 féle whisky vezetett kóstolására és magyar vagy tolmáccsal támogatott angol nyelvű prezentációra kerül sor.

A rendezvényt Nagy-Britannia magyarországi nagykövete nyitja meg. A programban szerepel két kerekasztal-beszélgetés a whisky trendekről, illetve whisky-gasztronómiáról, melynek vendégei között ott lesz Kovács Lázár chef, Lila Füge gasztroblogger, Morafcsik Péter a Bármixer Unió alelnöke és Gulyás Csaba italszakértő és mixer. Az egynapos rendezvény alatt lesz skót dudás felvonulás, kelta hárfa zene, live dj act, valamint a Shamrock együttes esti ír kocsmazene koncertje.

Célunk a whisky kedvelőinek összefogása, a hagyományok ápolása, a hazai whisky kultúra elmélyítése, illetve a kulturált whisky fogyasztás népszerűsítése. Reméljük, hogy kezdeményezésünkkel tovább színesíthetjük a hazai italkultúrát, szélesíthetjük az érdeklődők ismereteit, valamint bővíthetjük a whisky iránt rajongó műértők táborát.

Az I. Whisky Show helyszíne és időpontja:

  • Ramada Plaza Budapest Hotel
  • III. Budapest, Árpád fejedelem útja 94.
  • 2010. április 24.
  • kapunyitás délelőtt 11:00 órakor
  • kapuzárás este 22:00 órakor

A kiállítók listája: Benriach, Isle of Arran, Bruichladdich, Glenfarclas, Benromach, Gordon & MacPhail, Wilson & Morgan, Diageo/Zwack, Pernod Ricard, Brown-Forman, William Grant’s/Bols Hungary, Heinemann, Intercooperation, Bols Mixer Akadémia, Whiskynet, Scotch Whisky Association és a Magyarországi Whisky Egyesület.

Részletes program, szemináriumok listája, belépőjegy árak és további információ a www.whisky-show.hu weboldalon.

Címkék: whisky show

Eddig 0 vélemény érkezett ↓

  • Még nincs hozzászólás ... Kezdj bele, szólj hozzá!

Ki vagy és mi a véleményed?

viagra extra super tadadel brand levitra atarax antabuse Accutane