Whisk[e]y Club

Magyarországi Whisky Egyesület / Whisky Society of Hungary

Whisk[e]y Club header image 2

The Highlands – A Skót-Felföld

June 23rd, 2008 · Írta: daavid · Nincs hozzászólás

A földrajzi kiterjedést tekintve a legnagyobb whisky régió a Skót-felföld (The Highlands). A Hegylakó vagy a Rettenthetetlen című mozifilmekből jól ismert tájak valódiak, a skótok valójában itt gyakorolták évszázadokig whiskylepárlási tudományukat.

Akkoriban ugyan még könnyen szét- és összeszerelhető rejtett lepárlókban, e kietlen hegyvidék völgyeiben, fennsíkjain megbújva készítették whiskyjüket, hogy a fináncok minél nehezebben találjanak rájuk, megúszva így az alkohollepárlás után kivetett adó megfizetését. A hegyvidéki időjárásnak, a napsütötte völgyeknek köszönhetően az itt készített whiskyk jellemzően gazdag, telt ízű, robusztus, őszies árnyalatú italok. Több tíz lepárló működik itt napjainkban is, viszonylag nagy területen szétszóródva.

Ajánlat: Old Pulteney 12 éves maláta whisky
A lepárlóüzem 1826-ban kezdte meg működését fent a messzi északon, jóval Inverness városa felett. Az Északi-tenger közelsége tetten érhető minimálisan füstös, sós ízében. Illata kifinomult, enyhe füst, sós tengeri levegővel keveredve. Ízében lágy, krémes, könnyedén sherrys, gyümölcsös ital, sós-virágos lecsengéssel, végén diószerű árnyalatokkal.

Címkék: skót maláta whisky · whisky school

Eddig 0 vélemény érkezett ↓

  • Még nincs hozzászólás ... Kezdj bele, szólj hozzá!

Ki vagy és mi a véleményed?

viagra extra super tadadel brand levitra atarax antabuse Accutane