Whisk[e]y Club

Magyarországi Whisky Egyesület / Whisky Society of Hungary

Whisk[e]y Club header image 2

Speyside

June 25th, 2008 · Írta: daavid · Nincs hozzászólás

Speyside a skót whisky régiók legismertebbje. Ez a vidék a nevét adó Spey folyó völgyében és annak pár mérföldes környezetében található, a Skót-felföldön belül, annak nagyjából középső részén. Ugyancsak e régióhoz tartozik a Banff és a Moray folyók völgye, valamint mindezen folyókat keresztbe átszelő Fiddich, Livet, Deveron, Isla és Dullan völgyek.

Itt koncentrálódik a skót whisky ipar színe-java. A ma működő lepárlók több mint fele ezen a pár négyzetkilométeren erjeszti, desztillálja és érleli whiskyjét. A régiónak nincs határozott határvonala, néha igencsak nehéz megállapítani, hogy egy lepárlót és whiskyjét vajon ide vagy a Skót-felföld régióhoz soroljuk-e. Nagyjából ezt is a hagyományok döntik el, mert az italok karakterében sok az átmenet és így nehéz a kategorizálás. A Speyside whiskyk nagyon elegáns italok, mézes, édes, nyári virágos aromákkal.

Ajánlat: Glenfiddich 15 éves Solera Reserve maláta whisky
A Glenfiddich mint a világ legkedveltebb maláta whiskyje bátran próbálkozik olyan újításokkal, mint a 15 éves Solera Reserve különlegesség. A három különböző típusú hordóban érlelt whisky illata a mézzel és vaníliával keveredik. Csodálatosan lágy, gazdag ízű, mazsolás-gyümölcsös, fűszeres, egy kis tölgyfahordós jelleggel.

Címkék: skót maláta whisky · whisky school

Eddig 0 vélemény érkezett ↓

  • Még nincs hozzászólás ... Kezdj bele, szólj hozzá!

Ki vagy és mi a véleményed?

viagra extra super tadadel brand levitra atarax antabuse Accutane